Risotto di zucca

Riccioli alla Portofino - Eerste gang

Canestrelli

Printer icon
Soort preparaat:
Eerste gang
Onkosten:
Easy
Bereidingstijd:
Kort
Beschrijving:
De pasta alla Portofino is een mix van Pesto alla Genovese en een tomatensaus. De saus werd bedacht door een chef-kok uit Portofino. Hij had opeens een grote groep gasten in zijn restaurant. Daardoor moest hij iets bedenken om meer van zijn saus, de pesto, te maken om genoeg voor iedereen te hebben. Hij voegde de tomaten toe en cre?erde de ?Riccioli alla Portofino?. Bovendien was Frank Sinatra, die afkomstig was uit Genua, erg enthousiast over deze saus. Het is erg lekker en gaat erg goed samen met droge pasta. De smaak en het aroma zijn erg speciaal.

Belangrijkste ingrediënten:
100 gr pasta
Pesto alla Genovese
Kersentomaatjes
Olijfolie (extra virgin)
Zout
Water
Basilicum blaadjes
Bereidingswijze:
Kook de pasta zoals gebruikelijk. In de tussentijd wast u de tomaten, snij ze in blokjes en verwijder de zaden. Bak de tomatenblokjes met wat olie in een koekenpan totdat ze wat rimpelachtig worden. Voeg dan 5-6 eetlepels pesto Genovese toe. (Het recept voor deze pesto kan hier worden gevonden Pesto Genovese can be found here.) Als de pasta eenmaal ?al dente? is, giet het dan goed af, meng het met de pesto en de tomaten in de pan en laat het een minuut zachtjes doorkoken. Daarna is de pasta alla Portofino klaar om op te dienen!

Recepten Ligurië


BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.